đŸ› ïž Just nu pĂ„gĂ„r en större helrenovering hĂ€r. Om du hittar nĂ„got som inte fungerar som det ska fĂ„r du gĂ€rna höra av dig!

Skip to main content
profile pic
Anders Thoresson

Klart för Spotify i Iphone

| | | | | | LĂ€stid: 2 minuter (1543 tecken)

Apple har gett grönt ljus för Spotify i Iphone. Inom kort kommer den svenska musiktjÀnsten dyka upp i Apples programbutik App Store.

I gÄr kvÀll kom nyheten som mÀngder av Spotify-anvÀndare och Iphone-Àgare vÀntat pÄ: Det Iphone-program som Spotify har skickat in till Apple har blivit godkÀnt.

Nyheten dök först upp som ett rykte pÄ den brittiska sajten Paid Content. Senare pÄ kvÀllen kom bekrÀftelsen frÄn Spotifys vd Daniel Ek, i en post pÄ Twitter.

NĂ€r programmet faktiskt kommer att finnas tillgĂ€ngligt i App Store Ă„terstĂ„r att se. Men Ă€n dröjer det antagligen ytterligare ett tag, om man ska tolka den Twitter-post som Gustav Söderström, ansvarig för Spotifys mobilsatsning, skrev ytterligare en stund senare: “Now need to work double time to lay finishing touches on the mobile backend before we can launch!”

Den mobilklient som nu Àr pÄ vÀg till Iphone kan, precis som den som visats upp för Android, klara sig utmÀrkt utan en internetuppkoppling. Den som anvÀnder Spotify i sin dator mÄste ha en aktiv internetförbindelse eftersom musiken hela tiden strömmas till datorn. I mobilvarianten av tjÀnsten finns möjligheten att tillfÀlligt lagra musik i telefonens minne, sÄ att man kan lyssna ocksÄ dÀr mobilnÀten saknar tÀckning, eller dÀr uppkopplingshastigheten Àr för lÄg.

Mobilprogrammet kan bli det extraerbjudande som sÀtter fart pÄ försÀljningen av betalkonton hos Spotify. De som anvÀnder tjÀnsten kan vÀlja mellan att skaffa reklamfinansierade konton, eller betala 99 kronor i mÄnaden. Hittills har det frÀmsta argumentet att betala varit att man slipper reklamen, och ibland fÄr tillgÄng till viss musik innan den dyker upp i katalogen för dem med gratiskonto.

Men eftersom mobilprogrammet ocksÄ krÀver ett betalkonto kan man tÀnka sig att försÀljningen av dem kommer öka sÄ snart programmet finns tillgÀngligt.